loading
infocov, sveučilište u rijeci infocov, sveučilište u rijeci

INFOCOV

KLIJENT

Sveučilište Rijeka, Odjel za informatiku
www.infocov.uniri.hr

GODINA

2020.

USLUGE

Kreiranje vizualnog identiteta Izrada web sjedištaInfoCoV je istraživački projekt informatičkog odsjeka Sveučilišta u Rijeci, čiji je cilj analiza i karakterizacija širenja informacija u društvenim medijima tijekom pandemije COVID-19. U istraživanju se primjenjuju metode i pristupi iz područja obrade prirodnoga jezika, dubokog učenja i analize društvenih mreža.

U vrijeme pandemije surađivali smo s istraživačima Sveučilišta, radeći na nikad aktualnijiem projektu - borbi protiv COVIDA-19. Zadatak agencije bio je izrada vizualnog identiteta projekta koji će komunicirati suvremenost, upozoriti na ozbiljnost situacije i pojačati relevantnost samog projekta. Uz vizualni identitet, potrebno je bilo i izraditi jednostavno, a efektno i funkcionalno web sjedište koje će javnost obavijestiti o projektu te prenijeti informacije o njegovom tijeku i rezultatima.

Kreiranje vizualnog identiteta

Minimalističkim pristupom korištenja jednostavne tipografije postigli smo čitljivost i vidljivost naziva, dok smo isticanje postigli različitim stilovima tipografije. Tipografskom dijelu logotipa pridodali smo i znak - svijet prikazan u trodimenzionalnom obliku i kružnice koje simboliziraju vijesti i/ili zarazu koja se širi. Vizualnu inspiraciju pronašli smo u interaktivnim kartama na kojima se može pratiti širenje korona virusa.

infocov, sveučilište u rijeci
infocov, sveučilište u rijeci
infocov, sveučilište u rijeci infocov, sveučilište u rijeci
infocov, sveučilište u rijeci infocov, sveučilište u rijeci

Izrada web sjedišta

InfoCoV web sjedište je prema zahtjevu klijenta CMS pogonjen Wordpress-om, s custom preinakama i vizualnim elementima prema grafičkom rješenjima projekta. Na naslovnoj stranici se koristi vizualni particle element koji prezentacijski ukazuje na umreženost kojom se klijentov projekt bavi, a ujedno omogućuje korisniku osjećaj da sudjeluje u stvaranju te mreže. Dodatna posebnost ovog web sjedišta iskazuje se s nekoliko različitih predložaka u dizajnu, za pojedine stranice unutar kategorije. Web sjedište koristi dodatke pristupačnosti, pa je moguće mijenjati veličine, invertirati boje te slušati audio zapis pojedinog sadržaja, koji je dostupan na engleskom i hrvatskom jeziku.

infocov, sveučilište u rijeci infocov, sveučilište u rijeci

Ostali radovi

LAR
MUNCH
NOVI LIST - LIFE