loading
ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding

LUDWIG'S

KLIJENT

Kaltenberg Adria d.o.o.
www.kaltenberg-adria.hr

GODINA

2018.

USLUGE

BRANDING DIZAJN ETIKETE CRAFT PIVA

Kaltenberg Adria dio je globalne Kaltenberg grupe koja je u industrijskoj zoni Kukuljanovo otvorila svoj proizvodno-prodajni pogon i novu gurmansku meku, Ludwig’s gastro pub, uređenu u industrijskom stilu. Nedavno su proizveli jednu od prvih riječkih craft piva.

Zahtjev

Osmisliti kompletan vizualni koncept branda te dizajnirati etiketu Ludwig’s craft piva.


Izazov

Kreirati vizualni identitet koji će biti aplikativan na razne načine te imati poveznicu s kraljevskom obitelji, odnosno princem Ludwigom po kojem su gastro pub, kao i craft pivo, dobili ime.

Rješenje

U središte vizualnog koncepta stavili smo glavni simbola kraljevstva, koji smo osnažili poveznicom s krovnim Kaltenberg brandom te odabirom crne i zlatne boje.

Osmišljavanje i izrada vizualnog identiteta

U kreaciji vizualnog identiteta branda vodili smo se povijesnim odrednicama bavarskog princa Ludwiga po kojem je brand dobio ime. U koncept smo uključili simbol kraljevske vlasti i središnji dio osobnog amblema princa Ludwiga -krunu - koju smo minimalističkim rješenjem uklopili u tipografiju logotipa. Slovo “w” u nazivu postalo je na taj način kruna, a njezin dragulj na vrhu postao je romb iz grba službenog Kaltenberg branda. Odabirom zlatne i crne boje podcrtali smo njegov kraljevski kontekst.

ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding
ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding

Dizajn etikete craft piva

Kaltenberg Adria proizvela je jedno od prvih riječkih craft piva. Naš je zadatak bio aplicirati brand “Ludwig’s” na etiketu novog craft piva, prvog u nizu craft piva Kaltenbrg Adria branda. Odabirom crne boje naglasili smo eleganciju koja odlikuje brand, a dodatkom zlatne istaknuli kraljevsku poveznicu. Slovo “w”, odnosno kruna, dominira pozadinom, dok romb, glavna poveznica s krovnim brandom, dolazi u fokus, istaknut zlatnom bojom.

ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding ludwigs,kaltenberg adria,etiketa,branding

Ostali radovi

GP KRK
IN TECH
SURF 'N' FRIES