loading
ridental, branding fabula ridental, branding fabula

RIDENTAL

KLIJENT

Ridental

GODINA

2023.

USLUGE

Branding Verbalni identitet Vizualni identitetZadovoljstvo nam je bilo surađivati s Ridentalom, najvećim dentalnim laboratorijem u ovom dijelu Europe, za koji smo kreirali verbalni identitet, vizualni identitet i sustav vizualne komunikacije. Laboratorij, koji se nedavno smjestio u velikoj hali na Kastvu, prati moderne trendove u dentalnoj medicini, a naš zadatak bio je osmisliti suvremeno rješenje koje će pratiti njihovo poslovanje.

Verbalni identitet

Krenuli smo od verbalnog identiteta koji će dodati osobnost brandu. Nazivu Ridental pridružili smo slogan Crowns and Bridges koji komunicira kraljevski karakter jednog od najvećih laboratorija. Kruna se tradicionalno nosi na glavi vladara kao simbol vlasti, moći i autoriteta, a u kontekstu dentalnog laboratorija označava kvalitetu, moć i izvrsnost u pružanju usluga. Osim toga, slogan komunicira i neke od najpopularnijih usluga laboratorija - izradu krunica i mostova. Brandu smo dodali i poruke koje će komunicirati glavne benefite branda; Digital expertise, budući da se laboratoriju 70% posla obavlja se digitalno te Bonding creation and innovation, poruka koja spaja dvije glavne vodilje laboratorija - kreaciju i inovaciju. Poruka Manual craftmanship ističe doticaj ljudske ruke u cjelokupnom procesu jer nakon što su uređaji završili s izradom, konačni produkt treba obraditi, a to ručno rade zubotehničari Ridentala.

ridental, branding fabula

Vizualni identitet

Iskorištavanjem slogana kao elementa vizualnog identiteta,u znaku su prikazani kruna, osmijeh, most i zubi, koji čine glavnu okosnicu branda kao takvog. Vizualnom identitetu dodali smo plavu boju koja simbolizira pouzdanost, stabilnost i povjerenje. Plava je boja plemstva, a plave su boje i laseri kojim se odrađuje skeniranje zuba. Uz plavu boju koju smo iskoristili kao naglasak, tu je i crna boja koja predstavlja moć i eleganciju. Modernim stilom fotografija te minimalnim grafičkim elementima istaknuli smo inovativnost branda.

ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula
ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula
ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula ridental, branding fabula

Ostali radovi

LOŠINJSKI KROKANT
MARI MULIER
MOMENTA